Tips

Het is goed om op een aantal zaken te letten als je een serre gaat kopen. Graag geven we je een aantal tips om een nog betere keuze te maken.

Tip 1: klein of groot?

Het is belangrijk om de juiste afmeting te weten van de plek waar je de serre wilt laten plaatsen. Wil je een grote serre of juist een kleine serre? Een serre met een grote ruimte zal meer plek van je tuin afsnoepen en andersom!

Tip 2: het zuiden of het noorden?

Het is belangrijk om goed na te denken of je serre op het zuiden of op het noorden komt. De zon speelt een belangrijke rol bij het kiezen voor een serre. Als je serre op het zuiden gericht is dan zal je in de winter meer van de zon kunnen genieten. In de zomer heb je dan echter een goede zonwering nodig.

Tip 3: isolatie

Denk ook goed na over de isolatie van je serre. Als je serre een onderdeel van je woonkamer is of een extra ruimte waar je veel zult gaan zitten dan is het goed om te kiezen voor een goed isolerende serre. Op de lange termijn zal je de investering weer terugverdienen en minder stookkosten hebben. Je zit er dan lekker warm en ook goedkoop bij!

Tip 4: zelf bouwen of niet?

Als je handig bent dan kun je overwegen om de serre zelf te gaan bouwen. Het zal je volop in de kosten besparen van een vakman. Het is echter wel belangrijk dat je zeker weet, dat je de klus ook kunt klaren. Je wilt natuurlijk geen schots en scheve serre hebben als je klaar bent.

Serre leveranciers vergelijken?

Het beste kun je het aanbod van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Zo betaal je namelijk niet te veel voor een nieuwe serre. Op pagina offertes serre kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met deze aanbieders.