Nadelen

Het is natuurlijk gemakkelijk om alle voordelen van een serre op te sommen. Graag tippen we echter ook de nadelen aan, zodat je een compleet beeld hebt van wat er kan in je tuin.

Minder tuin

Het grootste nadeel van een serre is toch wel dat je minder tuin overhoudt. Als je een zeer grote en ruime tuin hebt, zal dit misschien niet direct als een van de nadelen klinken. Heb je echter een kleinere tuin, dan moet je hier toch even wat beter over nadenken.

De kosten

Ook de kosten van een serre zijn natuurlijk een nadeel. Je moet het geld wel op tafel leggen om een serre te laten bouwen. Misschien kun je voor een lening kiezen, maar dan betekent het vaak dat je voor meerdere jaren hogere maandlasten zult krijgen.

De stijl van het huis

Door te kiezen voor een serre kan je de stijl van de woning compleet aantasten. De serre kan je hele huis minder mooi maken. Een oude klassieke woning met een kunststof serre zal er verschrikkelijk uitzien. Het is dan beter om voor een houten serre te kiezen. Deze vergt echter meer onderhoud en zal de nodige onderhoudskosten met zich meebrengen.

Serre leveranciers vergelijken?

Het beste kun je het aanbod van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Zo betaal je namelijk niet te veel voor een nieuwe serre. Op pagina offertes serre kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met deze aanbieders.