Serre bouwen

Als je gekozen hebt voor een serre dan zal de bouw ervan snel beginnen. Een serre bouwen kan echter een hele klus zijn als je besluit om dit zelf te doen. Twijfel je of je dit kunt? Dan kun je de serre beter laten bouwen door een professional. Een vakman die al vele malen vaker een serre heeft gebouwd en weet wat er op welk moment moet gebeuren. Een kleine extra investering in deze uitbouw van je woning is zeker een slimme zet.

Materialen

Je kunt kiezen voor een houten serre, een van kunststof of een serre van aluminium. Het is goed om de verschillende materialen met elkaar te vergelijken. Maak op basis van de kenmerken en ook de stijl van je eigen woning een keuze voor een van deze materialen. Een vakman kan je meer vertellen over de voordelen en de nadelen van de verschillende materialen.

Waar ga je de serre plaatsen?

Als je een serre bouwen gaat is het goed om na te denken waar je de serre wilt plaatsen. Het slimste is om de serre aan de zonnige kant van je huis te maken om optimaal van de zon gebruik te maken. Je kunt op basis daarvan ook bepalen op welke manier en hoe goed je de serre moet gaan verwarmen.

Wie gaat de serre bouwen?

Als je de serre niet zelf gaat bouwen dan kun je het beste van verschillende bedrijven een offerte opvragen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste offerte loopt vaak aardig op, waardoor je geld kunt besparen. Natuurlijk hoef je niet per se voor de goedkoopste offerte te kiezen, maar wel voor de beste.

Serre leveranciers vergelijken?

Het beste kun je het aanbod van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Zo betaal je namelijk niet te veel voor een nieuwe serre. Op pagina offertes serre kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met deze aanbieders.